Trygg fäktning

LundsAFK värdesätter en positiv miljö där alla kan idrotta säkert och med glädje. Att känna sig trygg inom idrotten gäller både en fysisk och en mental säkerhet. Alla har vi ett ansvar för detta , oavsett om vi är tränare, coach, idrottare eller förälder/vårdnadshavare.

Grundläggande krav

LundsAFK genomför fäktningsträning i enlighet med Säker Fäktning – riktlinjerna från Svenska Fäktförbundet och Riksidrottsförbundet – för att förebygga att något händer.

Läs mer här: Trygg Faktning och Trygg Idrott.

Vår klubb säkerställer följande:

  • – Alla medlemmar har läst och förstått LundsAFK:s Uppförandekod och Planen för Trygg Fäktning.
  • – Klubbledare som arbetar med barn och ungdomar lämnar regelbundet in sina utdrag ur belastningsregistret från polisen till klubbens styrelse. Dessa kan visas upp efter förfrågan.
  • – Vi har etablerat onlinekommunikationskanaler, så att medlemmar kan kontakta styrelsemedlemmar individuellt vid behov.

Vad gör du om något händer?

  • 1. Om ett problem uppstår i klubben och du eller någon annan far illa, är det viktigt att ta itu med problemet omedelbart. Det första steget är att prata med LundsAFK:s styrelse. De finns där för att hjälpa till och säkerställa alla medlemmars säkerhet och välbefinnande. Du kan vända dig till dem med alla bekymmer eller problem du kan ha relaterat till föreningens verksamhet.
  • 2. Dessutom har klubben etablerade rutiner för att hantera sådana situationer, vilket säkerställer att alla frågor behandlas rättvist och konfidentiellt. Kom ihåg att din säkerhet och andras säkerhet är högsta prioritet och styrelsen är engagerad i att upprätthålla en positiv och säker miljö för alla.
  • 3. Om styrelsen inte tar hand om problemet på ett tillfredsställande sätt, kan du också vända dig till externa organisationer som hanterar oegentligheter i idrottsklubbar, såsom Riksidrottsförbundet eller Svenska Fäktförbundet. Dessa organisationer kan ge ytterligare stöd och säkerställa att problemet löses på ett lämpligt sätt. Läs mer här: Vad du kan göra

IKLINIK och Viklinik Vårdcentral i Lund har det medicinska ansvaret för Lunds Akademiska Fäktklubbs aktiva

Även om våra träningsprogram är noggrant utformade för att minimera risken för skador, är det viktigt att komma ihåg att ingen är helt immun. Skador kan hända vem som helst, trots våra bästa ansträngningar. Därför samarbetar LundsAFK med IKLINIK och Viklinik Vårdcentral för att erbjuda omedelbar hjälp vid behov. Våra aktiva fäktare kan snabbt få en tid för bedömning och undersökning i Lund, Malmö eller online.

Så här enkelt är det!

Lista dig till Viklinik Vårdcentral via 1177 https://www.viklinik.se/lista-mig

När du är i behov av bedömning och undersökning:

Boka tid

Lund: Klicka här

Malmö: Klicka här

Chatta för skaderådgivning: Klicka här

Telefon: 046-600 90